تمامی مطالب

توصیه های بهداشتی بعد از حجامت

خوردن انار شیرین پس از انجام “حجامت” خون را تصفیه می‌کند و بهتر است وعده غذایی بعد از حجامت را پرخوری نکنید اما یک غذای مقوی مانند آبگوشت، فسنجان، حلیم میل کنید.

یک متخصص طب سنتی عنوان كرد: افراد قبل و بعد از حجامت از خوردن تخم مرغ، ماهی، غذاهاي شور و لبنیات بپرهیزند و بيشتر از مواد غذایی که خون را رقیق می‌کند، استفاده کنند.

یک متخصص طب سنتی عنوان كرد: افراد قبل و بعد از حجامت از خوردن تخم مرغ، ماهی، غذاهاي شور و لبنیات بپرهیزند و بيشتر از مواد غذایی که خون را رقیق می‌کند، استفاده کنند.

دکتر غلامرضا کرد افشاری در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به وجود صدها مقاله خارجی در زمینه حجامت که در دنیا مورد توجه قرار گرفته و در مجلات علمی دنیا به چاپ رسیده است، گفت: در ایران غير از چندین مقاله که در مجلات دانشگاه‌های ایران چاپ شده است این موضوع مورد توجه قرار نگرفت با این وجود حجامت همچنان در دنیا به عنوان یک روش پسندیده درمانی و یا روشی برای کمک در زمینه درمان محسوب می‌شود.

این استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بهار بهترین فصل برای حجامت و خونگیری است، ادامه داد: در زمستان به دلیل سردی و رطوبت هوا اخلاط فاسد در بدن غلیظ شده و تجمع می‌كنند و در بهار با گرم شدن هوا خون رقیق می‌شود و هنگام حجامت مواد زائد بیشتری از بدن دفع می‌شود.

وی با بیان اینکه بعد از بهار، پاییز فصل خوبی برای حجامت کردن و خون گیری است، گفت: در هر فصلی می‌توان بر اساس تشخیص پزشک با توجه به نوع بیماری و غلبه اخلاط در بدن حجامت را انجام داد.

این استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص موارد منع حجامت اظهار داشت: در مزاج‌های خیلی سرد و مرطوب، در بیماری‌های صعب العلاج که مدت بیماری طولانی شده و بدن ضعیف شده است حجامت نباید انجام شود.

مصرف آبغوره و سوپ جو قبل از حجامت خون را رقیق می‌کند

دکتر کرد افشار خوردن آبغوره و سوپ جو را هنگام حجامت یا خون گيري توصیه کرد و اظهار داشت: این مواد خون را رقیق می کند و موجب دفع مواد زائد بیشتری از خون می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید برمنع انجام حجامت روی قلب و معده به صورت مستقیم اظهار داشت: حجامت در انواع سردردها، خارش‌ها، زونا، هموروئید، انواع آلرژی‌ها، کوفتگی‌های بدن و کمردردها اثر درمانی و کمک کننده‌اي دارد.

17 تا 21 هر ماه قمری، مناسب‌ترین زمان برای حجامت

این متخصص طب سنتی گفت: با توجه به فعل و انفعالات سیستم خون بدن و نیز طبق مستندات علمی و روایات اسلامی 17 تا 21 هر ماه قمری، مناسب ترین زمان برای حجامت است.

دکتر كرد افشاری با بیان اینكه حجامت با دو هدف اصلاح كمیت و اصلاح كیفیت خون انجام می‌شود، افزود: در اصلاح كمیت خون، افرادی كه دارای خون زیاد و در معرض بیماری‌هایی مانند سكته و فشارخون هستند اقدام به حجامت می‌كنند.

وی ادامه داد: مناسب‌ترین زمان حجامت برای اصلاح كمیت خون این افراد ۱۲ تا ۱۵ ماه قمری است چرا كه سیستم خون انسان به نیروی جاذبه ماه واكنش نشان می‌دهد و در این روزها خون رقیق‌تر در بدن جاری است و می‌توان آن را از راه حجامت دفع كرد.

این متخصص طب سنتی خاطرنشان كرد: اگر هدف از حجامت، اصلاح كیفیت خون و دفع مواد زائد خون باشد، بهترین زمان برای حجامت 17 تا 21 ماه قمری است چرا كه در این زمان خون غلیظ‌تر بدن به سطح پوست می‌آید و می‌توان آن را دفع كرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینكه حجامت یك روش موثر برای حفظ سلامت بدن است، یادآور شد: در روش حجامت، پوست بدن با ابزار مخصوص خراشیده می شود تا خون بیرون بیاید اما این خراشیدگی به لایه های عمیق پوست نمی رسد و برخلاف تصور برخی افراد درد نداشته و به بخیه هم نیازی ندارد و خیلی سطحی است.

وی در ادامه اظهار کرد: بهترین زمان برای حجامت زمانی است که فرد خیلی گرسنه یا خیلی سیر نباشد و نور و گرمای خورشید در وضعیت جوی مساعد باشد یعنی هوا خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد.

این متخصص طب سنتی در خصوص رعایت مسائل بهداشتی بعد از انجام حجامت توصیه کرد: بعد از انجام حجامت افراد تا 12 ساعت از استحمام و همچنین رابطه جنسی پرهیز کنند و خوردن ماهی، لبنیات، غذاهاي شور، تخم مرغ و انجام ورزش‌های سنگین نیز تا 12 ساعت ممنوع است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا